Categorieën
Bitcoin

Christies naar de veiling Robert Alices Bitcoin Code Inspired NFT Artwork

Christies, een beroemde Britse veiling zal zijn eerste Non-Fungible Token (NFT) op de veiling brengen, geïnspireerd door Robert Alice. Alleen zeer gemotiveerde en diepgewortelde blockchain-liefhebbers kunnen zulke investeringen doen als de gequoteerde prijs hoog is.

Het populaire Britse veilinghuis Christies gaat zijn eerste stuk Non-Fungible Token (NFT), een Bitcoin Code (Bitcoin Code) geïnspireerd kunstwerk van Robert Alice, veilen. Zoals Cointelegraph al aangaf, inspireerde Robert Alice, een kunsthistoricus, zich op de codebase van Bitcoin Code om een serie van 40 schilderijen te maken die zich over 50 meter uitstrekken.

Het Portret dat Portrait of a Mind wordt genoemd, is een handgemaakt kunstwerk dat de 12,3 miljoen cijfers aan codes laat zien die bij de lancering van Bitcoin Code in 2008 werden gebruikt. Zoals Alice al aangaf, zal het project een globaal netwerk van 40 verzamelaars opstellen waar geen enkele persoon alle codes zal bezitten. Het wil dit doen door de codebasis op te splitsen in 40 wereldwijd verspreide fragmenten. Alice legde dit verder uit:

In elk werk heeft een algoritme een set van zes cijfers gevonden die samen in goud zijn gemarkeerd. Deze lezen een set van coördinaten die uniek zijn voor elk schilderij. 40 locaties op 40 schilderijen – elke locatie is van bijzonder belang voor de geschiedenis van Bitcoin Code.

Alice merkte op dat de meeste mensen, met name Bitcoin Code-liefhebbers en -liefhebbers, meer onder de indruk zijn van het door Bitcoin Code gepubliceerde Whitepaper, zonder dat er gebruik wordt gemaakt van de broncodes, wat aantoonbaar het meest unieke is van de belangrijkste digitale valuta.

Volgens Cointelegraph zal Christies één schilderij uit de serie verkopen, Block 21 (42.36433° N, -71.26189° E), als onderdeel van de Post-War and Contemporary Day Auction op 7 oktober, aan het einde van een week lang durende tentoonstelling van geveilde werken in New York. Elk van de NFT-kunstwerken zal ongeveer $12.000 tot $18.000 als zijn vraagprijs hebben.

Christies NFT, Mirrors Growing NFT Art Ecosystem

Het Non-Fungible Token ecosysteem is een groeiend ecosysteem dat de opkomst van geschoolde kunstenaars in de ruimte ziet. Ter herinnering, een niet-schimmelende penning, ook wel bekend als een nifty, is een speciaal soort cryptografische penning die iets unieks voorstelt; niet-schimmelende penningen zijn dus niet onderling uitwisselbaar door hun individuele specificatie.

De ontwikkeling van kunstwerken als NFTs is dus gebaseerd op het unieke karakter van het werk van elke kunstenaar, waardoor het zich van elkaar onderscheidt. De meeste van deze kunstenaars maken gebruik van de kracht van de blokketen om een digitale versie van hun werk te produceren, zodat het gemakkelijk geveild kan worden op sites zoals die van Christie.

Net zoals de genoemde prijs voor Christies NFT van Robert Alice hoog is, zo zijn ook kunstwerken of NFT-creaties duur en kunnen alleen de zeer gemotiveerde en diepzinnige blockchain-liefhebbers investeringen doen in het gebied. Een opmerkelijk voorbeeld van investeerders in deze niche is Binance, die 4.012 LANDS kocht die elk een niet-fungibele token die een stuk uniek virtueel onroerend goed in The Sandbox metaverse, een NFT-marktplaats, zoals Christies is op dezelfde manier modelleren.

Terwijl de NFT-kunstwereld zijn vooruitzichten heeft, vertrouwen de huidige leveranciers van NFTs op de kracht en het unieke karakter van hun creaties om investeerders aan te trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *